ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ;

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ
Wonderful morning of attractive woman

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ;

Η απολίνωση των σαλπίγγων πρόκειται για την πιο συνηθισμένη μέθοδο μόνιμης κατάργησης της γονιμότητας της γυναίκας.  Στην απολίνωση σαλπίγγων, οι σάλπιγγες κλείνουν ή αφαιρούνται, αποτρέποντας τη συνάντηση του ωαρίου με τα σπερματοζωάρια. Θεωρείται ουσιαστικά μια μόνιμη μορφή γυναικείας στείρωσης. Σε παγκόσμια κλίμακα, οι περισσότερες γυναίκες αποδέχονται ως αντισυλληπτική προφύλαξη τη σύγκλειση των σαλπίγγων καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Oι υστεροσκοπικές μέθοδοι φραγμού των σαλπίγγων εφαρμόζονται περιορισμένα.

Θεωρείται μια μόνιμη μορφή γυναικείας στείρωσης. Ενώ οι περισσότερες γυναίκες είναι ευχαριστημένες με την απόφασή τους να προβούν σε αυτή την διαδικασία, ορισμένες δεν παύουν να αναρωτιούνται αν είναι δυνατή η εγκυμοσύνη μετά την απολίνωση των σαλπίγγων. Υπάρχουν πολυάριθμες ιστορίες γυναικών που άλλαξαν γνώμη σχετικά με την απόκτηση περισσότερων παιδιών μετά την διαδικασία.

Η εγκυμοσύνη είναι ασφαλώς δυνατή μετά την απολίνωση των σαλπίγγων.

Καταρχήν, πρέπει να αναφερθεί πως υπάρχει πάντα ένα ποσοστό αποτυχίας όταν πρόκειται για κάθε είδους διαδικασία στείρωσης. Έως και το 2% των ασθενών μπορεί να έχουν τυχαία εγκυμοσύνη μετά από απολίνωση σαλπίγγων. Αν και αυτό είναι ιδιαίτερα σπάνιο, οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια πιθανότητα και να το συζητήσουν διεξοδικά με το γυναικολόγο τους. Έτσι, θα μπορέσουν πιο εύκολα να αναγνωρίσουν τα πρώιμα σημάδια μιας ενδεχόμενης εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες που αναρωτιούνται για τις πιθανότητες να μείνουν έγκυες μετά τη απολίνωση των σαλπίγγων τους, στην πραγματικότητα ελπίζουν ότι υπάρχει τρόπος να αντιστραφεί η διαδικασία στείρωσης. Ενώ πολλοί γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες αυτές να προβούν στη χρήση εξωσωματικής γονιμοποίησης, στην πραγματικότητα αυτή είναι μόνο μία από τις δύο επιλογές.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μια δημοφιλής διαδικασία, αλλά είναι επίσης αρκετά δαπανηρή και έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό επιτυχίας. Ακόμα, απαιτεί επιπλέον χρήματα ανά κάθε κύκλο που επιχειρείται ενώ έχει μόνο ένα ποσοστό επιτυχίας περίπου 35% ανά κύκλο. Από την άλλη πλευρά, η διαδικασία αντιστροφής απολίνωσης των σαλπίγγων κοστίζει πολύ λιγότερο, είναι μια μόνιμη διαδικασία και έχει υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας -περίπου 70%. Για τις γυναίκες, συνεπώς, που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδί μετά από απολίνωση των σαλπίγγων, η επέμβαση αναστροφής παρέχει έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να επιτραπεί και πάλι η φυσική εγκυμοσύνη.

 

 

 

 

 

 

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

Πρόκειται για ένα τριώροφο Πρότυπο Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο, που δημιουργήθηκε και οργανώθηκε από τον Δρ. Μπύρο Απόστολο το 2008. Διαθέτει σύγχρονο εξοπλισ...

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
Τηλέφωνο *
Σχόλια

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

  •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
    αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
  • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
  •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
    απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
  •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
  •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.