ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

THIN PREP & HPV TEST

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

Γυναικολόγος, Χειρουργός, Μαιευτήρας

THIN PREP & HPV TEST

To Πρότυπο Μαιευτικό-Γυναικολογικό ιατρείο μας παραμένει αταλάντευτος υπέρμαχος της υγείας των γυναικών για περισσότερο από μια δεκαετία. Οι στόχοι μας συνδέονται εγγενώς με αλλαγές στις βέλτιστες πρακτικές για την υγεία των γυναικών, εφαρμόζοντας τα πιο πρόσφατα ευρήματα στη διαγνωστική ιατρική και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών.

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος των ασθενειών του τραχήλου της μήτρας είναι βασικός παράγοντας για την υγεία των γυναικών. Το τεστ Παπανικολάου ThinPrep είναι ο ηγέτης στον έλεγχο του ΠΑΠ και του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Η κυτταρολογία υγρής φάσης (thin prep) είναι μία άλλη μέθοδος εξέτασης κυττάρων του τραχήλου, η οποία επιτρέπει τη διάγνωση οποιασδήποτε ανωμαλίας με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια. Με τη μέθοδο αυτή το κυτταρικό υλικό από τον τράχηλο ξεπλένεται μέσα σε ειδικό υγρό, και έτσι συλλέγεται όλο το κυτταρικό υλικό που λαμβάνεται κατά την εξέταση.

Αντίθετα στο απλό τεστ Παπανικολάου χρησιμοποιείται μόνο το κυτταρικό υλικό που επιστρώνεται. Με το ThinPrep Pap test, ο γυναικολόγος συλλέγει τα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά αντί να επαλείψει ένα μικρό τμήμα των κυττάρων σε μια αντικειμενοφόρο πλάκα, ξεπλένει τα κύτταρα από τη συσκευή συλλογής σε ένα φιαλίδιο γεμάτο με συντηρητικό διάλυμα. Αυτό το φιαλίδιο αποστέλλεται στη συνέχεια στο εργαστήριο όπου ο επεξεργαστής ThinPrep διασκορπίζει και φιλτράρει το περιεχόμενό του για να μειώσει τη βλέννα, το αίμα και τη φλεγμονή και εφαρμόζει ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα κυττάρων σε μια πλάκα μικροσκοπίου.

Σε τί υπερέχει ThinPrep Παπ τεστ;

Περισσότερες από 170 επιστημονικές μελέτες που περιλαμβάνουν το τεστ Παπανικολάου ThinPrep έχουν αποδείξει τα οφέλη του, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ανίχνευσης ασθενειών, της μείωσης των αμφίβολων διαγνώσεων, της βελτιωμένης επάρκειας του δείγματος, του συμπληρωματικού μοριακού ελέγχου και της αξιολόγησης μορφολογίας.

HPV DNA

Το HPV DNA είναι η προτιμώμενη προσέγγιση όταν χρησιμοποιείται κυτταροπαθολογία με βάση το υγρό για διαλογή. Επιλέγοντας το τεστ Παπανικολάου ThinPrep, το πρώτο τεστ εγκεκριμένο από τον FDA για τεστ Παπανικολάου και HPV από ένα φιαλίδιο, μπορείτε να κάνετε έλεγχο για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και άλλες βοηθητικές εξετάσεις — με σιγουριά και ακρίβεια.Το ThinPrep Pap Test επιτρέπει τόσο τον έλεγχο Παπανικολάου όσο και τον HPV από ένα φιαλίδιο συλλογής δειγμάτων

Το τεστ για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) ανιχνεύει την παρουσία του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, ενός ιού που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη κονδυλωμάτων των γεννητικών οργάνων, μη φυσιολογικών κυττάρων του τραχήλου της μήτρας ή καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ο δρόμος για να νικήσουμε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Σήμερα, ο προσυμπτωματικός έλεγχος με Pap+HPV μαζί παρέχει την καλύτερη δυνατή προστασία έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ένα συνδυαστικό τεστ Παπανικολάου-HPV πραγματοποιείται στο ιατρείο μας και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Γιατί θα πρέπει να ζητήσω το Thin Prep Παπ τεστ;

→ Κεντρικές κλινικές δοκιμές  έδειξαν 65% αυξημένη ανίχνευση χαμηλού βαθμού και πιο σοβαρές βλάβες με τη χρήση του συστήματος ThinPrep έναντι των συμβατικών τεστ Παπανικολάου σε πληθυσμούς προσυμπτωματικού ελέγχου. Μεταγενέστερες μελέτες έδειξαν 110% αυξημένη ανίχνευση ασθενειών με τη μέθοδο ThinPrep,

→ Το πλεονέκτημα της προσέγγισης ThinPrep, είναι ότι αφού γίνει η αρχική διαφάνεια για μορφολογική εξέταση, μπορούν να γίνουν πρόσθετες εξετάσεις, επειδή υπάρχουν κύτταρα που παραμένουν στο φιαλίδιο του δείγματος. Με το ThinPrep, έχετε πραγματικά κύτταρα στο εργαστήριο και μπορείτε να κάνετε HPV ή άλλες εξετάσεις χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψετε για δεύτερη επίσκεψη

→ Μια άλλη σημαντική πτυχή του ThinPrep είναι η δυνατότητα να ανιχνεύει καλύτερα βλάβες υψηλού βαθμού.

Μέχρι σήμερα, το ThinPrep έχει γίνει το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο τεστ Παπανικολάου στον κόσμο, με εκατοντάδες δημοσιευμένες, αξιόλογες μελέτες που δείχνουν σημαντικά οφέλη σε σχέση με το συμβατικό τεστ Παπανικολάου.

Τέτοιου είδους επιστημονικά επιτεύγματα, έχουν ενισχύσει την ικανότητα της ιατρικής κοινότητας να ανιχνεύει και να αποτρέπει τις ασθένειες του τραχήλου της μήτρας και τον καρκίνο. Σήμερα, ο συνδυασμός κατευθυντήριων γραμμών που υποστηρίζονται από δεδομένα για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και η διαθεσιμότητα εμβολιασμού κατά του HPV είναι το κλειδί στον αγώνα για την υγεία των γυναικών.

Και εμείς δεσμευόμαστε να σας το παρέχουμε…

Για περισσότερες πληροφορίες & διευκρινήσεις ή για να προγραμματίσετε ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 2310 655 505

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

Γυναικολόγος, Χειρουργός, Μαιευτήρας

Πρόκειται για ένα τριώροφο Πρότυπο Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο, που δημιουργήθηκε και οργανώθηκε από τον Δρ. Μπύρο Απόστολο το 2008. Διαθέτει σύγχρονο εξοπλισ...

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

Γυναικολόγος, Χειρουργός, Μαιευτήρας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

  •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
    αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
  • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
  •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
    απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
  •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
  •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.