ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

Γυναικολόγος, Χειρουργός, Μαιευτήρας

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

Φυσιολογικός τοκετός

Στο πρότυπο Μαιευτικό-Γυναικολογικό ιατρείο μας, δίνουμε έμφαση στα σημαντικά διαχρονικά οφέλη ενός καλά υποστηριζόμενου, φυσιολογικού τοκετού.

Πληθώρα επιστημονικών μελετών παραθέτει τεκμηριωμένα δεδομένα που καταδεικνύουν τα θετικά αποτελέσματα του φυσιολογικού τοκετού για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους και υποστηρίζουν τα πλεονεκτήματα που αλλάζουν τη ζωή μιας φυσιολογικής εμπειρίας τοκετού. Ο φυσιολογικός κολπικός τοκετός έχει θετικά βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία της μητέρας και του μωρού.

Ο φυσιολογικός τοκετός οδηγεί σε μια γρήγορη περίοδο αποκατάστασης για τη μητέρα και σε μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας του θηλασμού. Ενισχύει τα συστήματα του σώματος του μωρού κάνοντας τη μετάβαση στον κόσμο πιο ομαλή. Ακόμη, οι ορμόνες του τοκετού χρησιμεύουν για να ενισχύσουν την εμπειρία της μητέρας και του μωρού όταν συναντιούνται για πρώτη φορά, υποστηρίζοντας το μεταξύ τους δέσιμο. Ο φυσιολογικός τοκετός υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και υγεία του μωρού καθώς ενεργοποιεί τα γονίδια του νεογέννητου μωρού με τρόπο που βελτιστοποιεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Πως να προετοιμαστώ για έναν φυσιολογικό τοκετό;

Μπορείτε να επιλέξετε να πάτε σε μαθήματα εκπαίδευσης τοκετού, μόνες ή με τον σύντροφό σας, για να μάθετε τι να περιμένετε και να εξασκήσετε τεχνικές διαχείρισης του πόνου και χαλάρωσης. Φροντίστε να ανακαλύψετε τις τεχνικές που λειτουργούν καλύτερα για εσάς.

Ενώ σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η καισαρική τομή είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της μητέρας ή του παιδιού – όπως ο παρατεταμένος τοκετός, ο μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός του εμβρύου και τα προβλήματα με τον πλακούντα – υπάρχουν πολλές ακόμη περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Δυστυχώς, τα ποσοστά φυσιολογικού κολπικού τοκετού είναι πολύ χαμηλά στην χώρα μας.

Μαζί σας σε κάθε βήμα…

Από την αρχή της εγκυμοσύνης, ενθαρρύνουμε την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία συζητώντας και εξηγώντας τι συμβαίνει και γιατί. Η γνώση μειώνει τον φόβο και το άγχος και βελτιώνει τη κατανόηση και την προετοιμασία. Η ενθάρρυνση των μητέρων να αναθεωρήσουν μαζί μας ένα εξατομικευμένο σχέδιο τοκετού που ετοιμάστηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προωθεί την επικοινωνία και προσφέρει έναν τρόπο να συζητηθούν ρεαλιστικές προσδοκίες. Οι κίνδυνοι πρέπει να αξιολογούνται προγεννητικά και να συζητούνται σε κάθε επαφή με τη μητέρα και κατά τη διάρκεια του τοκετού, επιτρέποντας έτσι ρεαλιστικές προσαρμογές στο σχέδιο του τοκετού.

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη από μια βαθιά αίσθηση επιτευγμάτων και συναισθηματικής ευημερίας. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τις μητέρες με την πεποίθηση ότι το σώμα τους είναι φτιαγμένο για να γεννά.

Με αγάπη και σεβασμό, χαιρόμαστε να είμαστε μέρος αυτό του μοναδικού ταξιδιού που βιώνετε, με όποιο μέσο κι αν γίνει αυτό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

Γυναικολόγος, Χειρουργός, Μαιευτήρας

Πρόκειται για ένα τριώροφο Πρότυπο Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο, που δημιουργήθηκε και οργανώθηκε από τον Δρ. Μπύρο Απόστολο το 2008. Διαθέτει σύγχρονο εξοπλισ...

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

Γυναικολόγος, Χειρουργός, Μαιευτήρας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

  •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
    αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
  • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
  •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
    απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
  •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
  •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.