ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ (ΣΜΝ) – ΕΛΕΓΧΟΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ
Sexual and female genital concept. Grapefruit and women's fingers like vagina and clitoris

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ (ΣΜΝ) – ΕΛΕΓΧΟΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ένα στα δύο σεξουαλικώς ενεργά άτομα προσβάλλονται από κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα μέχρι την ηλικία των 25 ετών. Παρότι τα στατιστικά δείχνουν πόσο συχνό κομμάτι της καθημερινότητας αποτελούν τα ΣΜΝ, δυστυχώς, για ορισμένους ανθρώπους παραμένει ακόμα ένα θέμα ταμπού. Για το λόγο αυτό, συχνά δημιουργούνται παρανοήσεις που οδηγούν σε επικίνδυνη πολλές φορές παραπληροφόρηση.

Είναι σημαντικό για τις γυναίκες να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του σώματός τους. Η άγνοια βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των παράλογων φόβων.

Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεστε και ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες να ελέγχονται τακτικά, ώστε εάν προκύψει κάποιο ΣΜΝ, να μπορούν να ξεκινήσουν τη θεραπεία το συντομότερο δυνατό.

Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε ΣΜΝ, κλείστε ραντεβού για έλεγχο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να ελεγχθείτε στον ετήσιο γυναικολογικό σας έλεγχο.

Διαφορετικά είδη ΣΜΝ και οι θεραπείες τους

 • Λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) : Μια πολύ συχνή λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει κονδυλώματα σε διάφορα μέρη του σώματος, ανάλογα με το στέλεχος. Στη πραγματικότητα δεν υπάρχει θεραπεία για τον HPV καθώς ο ιός παραμένει στο ανθώπινο σώμα, αλλά τις βλάβες (κονδυλώματα, δυσπλασίες) μπορούμε να τις θεραπεύσουμε και τις θεραπεύουμε με λέιζερ. Μη ξεχνάμε ότι υπάρχει και διαθέσιμο εμβόλιο για να την πρόληψή του.
 • Έρπης των γεννητικών οργάνων: Μια κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη που χαρακτηρίζεται από πόνο στα γεννητικά όργανα και πληγές. Χρησιμοποιείται φαρμακευτική αγωγή για τη διαχείριση των εστιών.
 • Χλαμύδια: Πρόκειται για ένα πολύ κοινό ΣΜΝ που θεραπεύεται με αντιβιοτικά. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην εμφανίσετε συμπτώματα
 • Γονόρροια: Αυτό είναι ένα άλλο κοινό ΣΜΝ που θεραπεύεται με αντιβιοτικά. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η γονόρροια μπορεί να προκαλέσει στειρότητα.
 • HIV/AIDS: Ο HIV προκαλεί AIDS και παρεμβαίνει στην ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Η θεραπεία για το HIV/AIDS είναι πλέον εφικτή με συγκεκριμένα αντιιικά φάρμακα.
 • Σύφιλη: Μια βακτηριακή λοίμωξη που μεταδίδεται συνήθως με τη σεξουαλική επαφή που ξεκινά ως ανώδυνη πληγή και θεραπεύεται με πενικιλίνη. Αν και αυτό το ΣΜΝ δεν είναι πλέον διαδεδομένο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να είναι θανατηφόρο.

 

Καλέστε το Πρότυπο Μαιευτικό-Γυναικολογικό ιατρείο μας για ραντεβού στο 231 065 5505 ή για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

Είμαστε εδώ για εσάς με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια!

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

Πρόκειται για ένα τριώροφο Πρότυπο Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο, που δημιουργήθηκε και οργανώθηκε από τον Δρ. Μπύρο Απόστολο το 2008. Διαθέτει σύγχρονο εξοπλισ...

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΜΠΥΡΟΣ Θ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ MD, PhD

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
Τηλέφωνο *
Σχόλια

SARS-COV-2

Στο ιατρείο ισχύουν τα μέτρα που αφορούν στον κορωνοϊό SARS–CoV-2 (COVID-19). Ως εκ τούτου:

 •  Η επίσκεψη στο ιατρείο γίνεται ΜΟΝΟ μέσω προηγούμενου τηλεφωνικού ραντεβού, ακόμη και
  αν είναι επανεξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων ή συνταγογράφηση.
 • Παρακαλείσθε να έρχεστε ΑΚΡΙΒΩΣ στην ώρα του κλεισμένου ραντεβού.
 •  Να έρχεται ΜΟΝΟ το άτομο που είναι να εξεταστεί χωρίς ΣΥΝΟΔΟ (εκτός αν υπάρχει
  απόλυτη ανάγκη όπως κινητικό πρόβλημα ή άνοια).
 •  Η προσέλευση γίνεται με ΜΑΣΚΑ, η οποία πρέπει να καλύπτει και την μύτη
 •  Ανάμεσα στα ραντεβού γίνεται 5λεπτος αερισμός του εξεταστηρίου.